30.09.2023 itibarıyla bu burs için başvurular sona ermiştir. Bağışlarıyla destek veren herkese teşekkür ederiz.

Kimler Bursiyer Olabilir?

Depremden etkilenen 11 ilde (Adana-Adıyaman-Diyarbakır-Elazığ-Gaziantep-Hatay-Kahramanmaraş-Kilis-Malatya-Osmaniye-Şanlıurfa) yaşayan veya eğitim almakta olan ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri başvurabilirler.

Burs tutarı; ilk, orta ve yükseköğretim öğrencileri için 1,000.-TL'dir.

Ne Zaman, Nasıl Başvurulur?

01.03.2023 tarihinde başvuruya açılan burs programımız 30.09.2023 tarihine kadar başvuru kabul edecektir.

Başvuru yapmak için öncelikle https://www.bursverenler.org/ web sitesinden üyelik işlemini gerçekleştiriniz.

Ardından ana sayfada yer alan "Burs Arıyorum" butonuna tıkladıktan sonra "İlköğretim", "Ortaöğretim", "Lisans (Üniversite)", "Lisans Üstü" ve "Doktora" seçeneklerinden size uygun olanı işaretleyerek "Devam" butonuna tıklayıp başvuru formunu ayrıntılı bir şekilde doldurunuz.

Evraklar bölümünden gerekli evrakları yükleyiniz. Formu doldururken her bölümün başındaki Yardım Videoları'nı izleyiniz.

Formu doldurduktan sonra "Bilgi Girişimi Tamamladım" butonuna tıklayıp gelen "Burs Seçimi" ekranında "Sesini Duyan Var Burs Programı" seçeneğini işaretleyiniz. Sonrasında "Devam" butonuna tıklayarak "Ödeme" ekranında ücretsiz olarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Bizlere herhangi bir evrak göndermeniz gerekmiyor, sisteme yüklemeniz yeterli. Yücel Kültür Vakfı olarak bizler gençlerimizin beyanlarına güveniyor ve elektronik olarak başvuru formundaki Evraklar bölümüne yüklediğiniz evraklar üzerinden değerlendirmelerimizi yapıyoruz.

Sizlerin emek, para ve zamanınızın önemini biliyor ve bazı belgeleri burs kesinleştikten sonra kontrol ve takip amaçlı istiyoruz.

Başvurular Nasıl Değerlendirilir?

Başvurular Yücel Kültür Vakfının yönetim kurulunun belirlediği kriterlerce değerlendirilir. Ayrıca seçilmiş bursiyerlerin puan durumu, belgelerinin başvuru formlarıyla uygunluğu Burs Komitesi tarafından incelenir. Eksik evrak, yanıltıcı bilgi paylaşanların, profil resmi yüklenmemiş olanların durumları değerlendirmeye alınmaz.Bir bağışçı bulunsa dahi yanıltıcı bilgi verenlerin bursu kesilir.

Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Belirli bir açıklanma tarihi yoktur. Sonuçları www.bursverenler.org sitesinde "Burs Başvuru Sonuçlarım" bölümünden görebilirsiniz. Vakfımıza yapılacak her deprem bağışıyla birlikte bir öğrenciye burs bağlanacaktır. Bağışçı bulunmadığı takdirde burs süreci başlamaz. 30 Eylül 2023 tarihine kadar burs almaya aday olursunuz.

Unutmayın, Bilgileriniz Doğrulandı durumunda olmak sadece sizin burs almaya aday olduğunuzu ifade eder. Bursun niteliği itibarıyla vakıf veya sizler tarafından mutlaka sizi destekleyen bir bağışçının bulunması gerekir.

Bağışçılar Kimlerdir?

Eğitimin gençler için önemine inanan herkes olabilir.

Bursa Hak Kazandığımdan Nasıl Haberim Olur?

Durumunuz Burs Almaya Hak Kazandınız olarak değiştiğinde bursiyere ve vakfa sistem otomatik e-posta gönderir. Formda belirtmiş olduğunuz e-posta adresinize ayrıca bilgilendirme yapılır.

Bursa Hak Kazandım, Şimdi Ne Yapmam Lazım?

Buradan ulaşabileceğiniz Burs Yönetmeliğimizin çıktısını aldıktan sonra her sayfasını imzalayıp imzalı halini e-postayla göndermeniz gerekiyor. (Bursa hak kazanmanızı takiben göndermeniz gereken e-posta adresi sizinle paylaşılacaktır.)

Bursa Uygun Olanlardan Yüklenmesi İstenen Belgeler (Bütün Bursiyer Adaylarından)

1. Öğrenci Belgesi
  2. İkametgah
  3. Transkript (Yükseköğretim öğrencileri için)