Proje bazlı bağışlar Yücel Kültür Vakfı'nın gençlere vermiş olduğu desteklerden farklı olarak bağışçılar tarafından belli bir konuya yönelik projeler için sağlanan desteklerdir. Bağışın %100'ü tamamen ilgili proje için kullanılır.

Sistem Nasıl Çalışır?

a. Proje Sahipleri: Projelerini, proje ile hedeflediklerini, projenin maliyetini, gerçekleştirme sürelerini anlatan bir fizibiliteyi vakfın ilgili birimine ulaştırır.

b. Vakıf: Bu projeleri yayınlayarak destekçi(bağışçı) bulmaya çalışır. Bulunan destek yetişmez ise yönetim kurulu kararına göre eksik kalan kısım vakıf tarafından desteklenebilir. Destekçi, projeci ve vakıf arasında bir sözleşme imzalanır. Büyük projeler için (birden fazla kişi ve etabı kapsayan projeler) vakıf gerçekleşen etapların projeye uygunluğunu tespit için uzmanlar görevlendirir.

c. Bağışçı: Vereceği destek için bir sözleşme talep edebilir. Proje sırasında kendi isim ve ünvanının yayınlanmasını isteyebilir. Araştırmaya bağlı projelerde desteklerinin karşılığı olarak isim hakkı gibi bir takım taleplerde bulunabilir.

Projeler: Araştırma, sanatsal, sosyal, kültürel veya bilimsel konuları içeren çok değişik projeler olabilir. Bazı projeler Avrupa Birliği veya yerel yönetimler tarafından desteklenen konuları içerebilir. Bu tip projelerde genelde kar amacı gütmeyen bir kuruluş(Vakıf), yerel yönetim desteği ve yurt dışından bir proje ortağı aranmaktadır. Vakıf projelerinizi daha ileri taşıyabilir.

Yönetim Kurulumuz'un onayı ile vakfımız gençlerin projelerinin desteklenmesini her zaman teşvik etmektedir.

Desteklenecek Projeler