Siz de yabancı dil bilmemenin eksikliğini yaşıyor ve herhangi bir yabancı dili öğrenerek hayatınıza bir artı katmak istiyorsanız YKV’nin Yabancı Dil Bursu tam size göre!

BAŞVURU TARİHİ:15 Haziran 2015 - 17 Ağustos 2015

SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ: 01 Eylül.

Burs Sistemi Nasıl İşliyor ?

Vakfımız ile İngiliz Kültür Dil Okulları ve Fransız Kültür Merkezi arasındaki ortaklık sayesinde yabancı dil bursu almaya hak kazanan öğrencilerin kurs ücretlerinin büyük bir kısmını Vakfımız, geriye kalan kısmını ise siz ödüyorsunuz. Başarılı olduğunuz her seviyenin ardından alacağınız yeni seviyede ödenilen tutar gitgide azalıyor. (Gitmek istediğiniz kuruma göre bursiyere sağlanan olanakları ve kurs bedellerini aşağıda görebilirsiniz.)

Bunun için öncelikle başvuru dönemi içerisinde başvurunuzu aşağıda belirtilen şekilde tamamlamanız gerekiyor. Ardından bursiyer seçim komitesi tarafından yapılan inceleme sonunda kontenjan sayısı kadar bursiyer seçiliyor. Seçilen bursiyerlere bilgilendirme yapıldıktan sonra bursiyerin ismi kurs merkezine bildirilerek bursiyerden kayıt yapmaları ve programlarına başlamaları gerekiyor.

Bursu kazanan kişi eğitimine %95 devam etme zorunluluğu bulunmaktadır. Aksi halde bursiyer kendisine sağlanan bursu geri ödeme yükümlülüğü altına girecektir. Sağlık sorunları nedeniyle devam edilemeyen günler devam sorumluluğu kapsamına girmemektedir.

Burs yönetmeliği için http://www.yucelkulturvakfi.org/icerik/12 sayfamızdaki (e) maddesini inceleyiniz.

Kimler Bursiyer Olabilir ?

YKV Yabancı Dil Bursu alabilmek için üniversite öğrencisi olmanıza gerek yoktur. 18 - 26 yaşları arasındaki tüm gençler burs başvurusunda bulunabilir.

Bir kere yabancı dil bursunu almaya hak kazanmış olan bursiyer eğitim aldığı dilde her seviyede belirlenen asgari başarı koşulunu sağlamak şartı ile devam etmek istediği seviyeye kadar devam edebilir. Bu anlamda yabancı dil burslarımız yıllık veya bir seviyeye özgü değildir.

Nasıl Başvurulur ?

Başvuru yapmak için öncelikle Vakıf web sitesinden üye ol butonundan üyelik işlemini gerçekleştiriniz.

Ardından yabancı dil bursu başvuru formunu bilgisayarınıza indirerek (üyelik işleminde kullandığınız cep telefonu ve e-posta adresinizi yazarakdoldurunuz.

Doldurmuş olduğunuz başvuru formunu ve taahhütnamenin çıktısını alarak ikisini de imzalayıp, istenen diğer belgeler ile birlikte 15 Haziran - 17 Ağustos tarihleri arasında bize ulaşacak şekildeYücel Kültür Vakfı - Zühtüpaşa Mah. Bağdat Cad. Keylan İş Merkezi 15/8 34724 Kızıltoprak - Kadıköy / İSTANBUL adresine gönderiniz. (Vakfımız MNG Kargo ile çalışmamaktadır.) Dilerseniz elden de başvuru belgelerinizi teslim edebilirsiniz.

Başvuru belgelerinizin tamamını tek bir şeffaf dosya içerisine koyarak postalayınız.

Başvuru belgelerinin postalanma değil, teslim tarihi esas alınır. Bu nedenle postalarınızı başvuru tarihini geçmeyecek şekilde postalamaya özen gösteriniz. Başvuru tarihinden geç teslim edilen başvuru belgeleri dikkate alınmayacaktır.

Yabancı Dil bursiyer seçim sonuçları kararları her yılın 01 Eylül tarihinde web sitemizde açıklanır.

İstenilen Belgeler:

1. Başvuru formu (ıslak imzalı)

2. Taahhütname (ıslak imzalı)

3. Bir adet fotoğraf (başvuru formunun ilgili kısmına yapıştırılmış)

4. Nüfüs cüzdanının arka - ön kısım fotokopileri

5. İkametgah belgesi

Daha ayrıntılı bilgi için lütfen Burs Yönetmeliğimizi inceleyiniz.

İNGİLİZ KÜLTÜR DİL OKULLARI’NI SEÇEN BURSİYERLERİMİZ İÇİN BURS KAPSAMI VE AYRINTILAR

- Bursiyerler İngiliz Kültür Dil Okulları’nın Türkiye’deki tüm şubelerinden Taksim Şubesi yönlendirmesi ile faydalanabilirler.

- Bursiyerler o şubede açılan tüm dil programlarına kaydolabilirler. İngilizce için sadece genel İngilizce programı seçilebilir.

- Eğitimler İngiliz Kültür Dil Okulları’nda verilen genel İngilizce eğitimine eş olup, Avrupa Dil Portfolyosuna uygundur.

- Beginner seviyesi için 80 saat, A1 - A2 - B1 seviyeleri için 100 - 120 saat, B2- C1 seviyeleri için ise 100 saat ders olacaktır.

- 6 -15 kişilik sınıflarda eğitim verilecektir. A1 - A2 - B1 seviyelerinde %25, B2- C1 seviyelerinde %50 yabancı öğretmen şartı vardır.

- Bursiyerler kur programlarında ki derslerin dışında haftanın 6 günü hergün 1 ders olarak ve hiçbir ücret ödemeden özel ders alabileceklerdir.

- Bursiyerler derslerin dışında ücretsiz konuşma sınıflarına (Conversation Club) katılabileceklerdir.

- Bursiyerler derslerin dışında ücretsiz kelime yazma sınıflarına (Vocabulary & Writing Club) katılabileceklerdir.

- Bursiyerler derslerin dışında ücretsiz Phonetics Club‘a katılabileceklerdir.

- Bursiyerler ücretsiz olarak A1 seviyesinden itibaren Elit Üye girişi ile internet üzerinden MyKelime sitesi ile eğitimlerini destekleyebileceklerdir.

- Bursiyerlere ders kitabı ve eğitim materyalleri ek bir ücret talep edilmeden verilecektir.

- Kişisel gelişim programları, Latin Dansları, Güzel konuşma ve diksiyon gibi aktivitelerden bursiyerler ücretsiz ve sınırsız istifade ederler.

- Ders verecek eğitmenlerin RSA,CELTA,DELTA,TRINITY ve TESOL sertifikalarından en az birine sahip ve pedagojik formasyona sahip olması zorunludur.

- Bursiyerler İngiliz Kültür derneğinin Kütüphanesinden 20 TL depozito karşılığında yararlanırlar

- % 95 oranında devama sahip bursiyerler şayet kur bitiminde başarısız olurlar ise ücretsiz olarak aynı kuru tekrar ederler.

- Eğitimi başarı ile tamamlayanlar İngiliz Kültür Derneği Dil okulları sertifikasını almaya hak kazanırlar. Kimlik veya pasaport numarası ile sisteme işlenir.

- Kazandığı yabancı dil bursunu İngiliz Kültür Dil Okulları’nda kullanmak isteyen bursiyer 1 seviye için kurs merkezinin liste fiyatı yerine 302 TL öder. Kalan kısmı Vakıf tarafından karşılanır. Bursiyer eğer seviyeyi %90 başarı ile tamamlarsa talebi halinde bir sonraki seviye için 50 TL daha az öder.

FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ SEÇEN BURSİYERLERİMİZ İÇİN BURS KAPSAMI VE AYRINTILAR

- Bursiyerler Fransız Kültür Merkezi’nin İstanbul’daki kurs merkezinden faydalanabilirler.

- Bursiyerler o şubede açılan genel Fransızca programlarından diledikleri seviyeye kaydolabilirler. (Seviye tespit sınavı neticesinde.)

- Sınıflar minimum 8 maksimum 18 kişi ile sınırlıdır.

- Eğitimlerin tamamı Fransız dili alanında eğitim ve sertifikalarını tamamlamış, pedagojik formasyona sahip Fransız Kültür Merkezi eğitmenleri tarafından verilir.

- Kaydolunan eğitim programına seviye belirleme sınavı, pedagojik destek dahildir.

- Bursiyere kursun sonunda Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen katılım sertifikası verilir.

- Kursa kaydolan tüm bursiyerler Fransız Kültür Merkezi kütüphanesinden bir yıl boyunca, e-öğrenme platformundan altı ay boyunca ücretsiz yararlanırlar.

- Kursa kaydolan tüm bursiyerler Fransız Kültür Merkezi’nin pekçok etkinliğine ücretsiz giriş hakkına sahip olurlar.

- Kurs kitabı ücrete dahil değildir. Bursiyer tarafından ayrıca temin edilir.

- Başlangıç (A1) ve İleri başlangıç (A2) seviyeleri için (50 + 50) 100 saat; Orta (B1), İleri Orta (B2), Deneyimli (C1) ve İleri Deneyimli (C2) seviyeleri içinse (50 + 50 + 50) 150 saat ders verilecektir.

-Her bir seviye kendi içerisinde 50 saatlik alt birimlere ayrılmaktadır. Diğer bir deyişle A1 ve A2 seviyeleri 2; B1, B2, C1 ve C2 seviyeleri ise 3 alt birimden oluşur.

-Kazandığı yabancı dil bursunu Fransız Kültür Merkezi’nde kullanmak isteyen bursiyer:

A1 ve A2 seviyeleri için haftaiçi kurslarda 1710  TL (855x2) yerine 884 TL (442 x2); haftasonu kurslarda 1846 TL (923x2) yerine 986 TL (493x2) öder.

B1, B2, C1 ve C2 seviyeleri için haftaiçi kurslarda 2565 TL yerine (509x3) 1526 TL;  haftasonu kurslarında 2769 TL yerine (560x3) 1679 TL öder.

Kalan kısmı Vakıf tarafından karşılanır. Bursiyer eğer seviyeyi %80 başarı ile tamamlarsa bir sonraki seviye için Vakıf, başarısını teşvik için kur başına 400 TL yerine 450 TL destek sağlar.

- Kurslar ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için lütfen İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin sitesini ziyaret ediniz.