Yücel Kültür Vakfı'nın üstün başarı bursiyerleri ailesine yeni katılan Hasan Demirtaş'ı kutluyoruz! Bilim ve sanat alanında yetenekli ve başarılı gençleri desteklediğimiz burs programımız sayesinde Hasan gibi pek çok gencin eğitimlerine destek oluyoruz. Hasan'ın hikayesini merak edenler için kendi kaleminden satırları aşağıda okuyabilirsiniz. :) Üstün yetenek ve başarı bursları ile ilgili ayrıntılı bilgi için ise burayı tıklayınız.

"Ben Hasan Demirtaş 1990 Mardin doğumluyum. İlkokul ve liseyi Mardin’de tamamladım. Spor lisesinde olduğum için lise yıllarım spor yaparak geçti. Lise yıllarında sporun yanında birçok sivil toplum kuruluşunda sosyal sorumluluk projelerinde gönüllülük yaptım. Liseden sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ni kazandım. Mustafa Kemal Üniversitesi'nden Marmara Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptım. 2014 yılında Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünden mezun oldum. Lisans dönemimde iki tane kısa film çektim. Uzun metrajlı ve kısa metrajlı film projelerinde görev aldım. Lisans dönemimde sinema alanında kendimi geliştirebilmek için sinema teorisinde de kendimi geliştirmeye çalıştım. Liseden sonra sinema bölümünü okumak istedim ama Spor Lisesini bitirdiğim için alan dışı tercih yapamıyordum. Lisans eğitiminden sonra sinema üzerine yüksek lisans yapma isteğime üniversiteye hazırlanırken karar vermiştim. Amerika’da Northwestern Üniversitesi Sinema Televizyon yüksek lisans bölümüne kabul aldım. Burs araştırmalarımı yapınca Yücel Vakfı ile tanıştım. Yücel Vakfının bana yaklaşımı ve ilgisi hayallerime bir adım daha yaklaşmama neden oldu. Amerika’daki yüksek lisans eğitimini aldıktan sonra okuyacağım bölüm ilerde akademik kariyerime ve çekeceğim filmlere büyük bir katkı sunacağına inanıyorum. Çünkü eğitimini alacağım bölüm dünya sinemasına yeni bir akım oluşturmak istiyor. Narrative film akımını eğitimim sırasında teori ve pratik olarak ilerlettikten sonra dünya sinemasına benim de katkım olacağına inanıyorum. "

Hasan Demirtaş