"Merhaba,

Ben Şeyma Tamer. 1987 yılında İstanbul ’da doğdum. Yücel Kültür Vakfı’ndan,  Beyoğlu Anadolu Lisesi eğitimim, Galatasaray Üniversitesi Felsefe Lisansım ve Strazburg Üniversitesi Bilim Felsefesi ve Popüler Bilim Yüksek Lisansım süresince, toplam 12 yıl boyunca burs yardımı aldım. Şu anda Paris ’e yerleşmiş bulunup Popüler Bilim alanında organizasyonlar düzenleyen bir dernekte calışmaktayım.

Popüler bilim, toplumun her kesiminin anlayacağı bir dilde yapılan bilimdir. Popüler bilimi anlamak için işte sizlere birkaç örnek: Çocuklara bilimin bazı dallarını oyun ve eğlenceli deneylerle tanıtmak, bilim festivallerinde toplumun yenilenebilir enerji, beslenme ve besin savurganlığı vb. konularda hassasiyet kazanmasını sağlamak adına çalışmalar yapmak; kısacası, toplumun çok küçük yaştan itibaren bilimler ve kendi çevresi hakkında bilinçlenmesine katkıda bulunmak.

Bugün, içinde bulunduğum konumdan duymuş olduğum mutluluğun çok önemli bir kısmını, maddi ve manevi desteklerinden dolayı Yücel Kültür Vakfı ailesine borçluyum. Gençlerin projelerini sağduyulu ve çağdaç tutumu ile değerlendiren YKV, Türkiye’ nin ihtiyacı olan modern geleceğin yapılanması açısından çok önemli bir rol oynamaktadır.

Gençler, hayallerinizi gerçekleştirmekten korkmayın. Hedeflerinizi kararlılıkla belirler, kişisel gelişiminiz ve modern toplum oluşumu için çaba sarfederseniz, Yücel Kültür Vakfı ailesi her zaman sizin yanınızda olacaktır. Ben buna içtenlikle inanıyor, YKV ailesine en içten teşekkürlerimi tekrar tekrar sunuyorum.

Saygılarımla."

Şeyma Tamer