Yücel Kültür Vakfı’nın kültür ve sanatı gençler için ulaşılabilir kılmak ve gençlerin hayatlarının bir parçası haline getirmek için 2015 yılından bu yana devam ettirdiği “Kültür Avcıları” projesine pandemi nedeniyle zorunlu olarak ara verdik.

Covid-19 Salgınından Kültür ve Sanatın Her Alanı Olumsuz Etkilendi!

İlk olarak 1 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 salgını, ülkemizde ilk vakanın 11 Mart 2020 tarihinde görülmesiyle virüsün bulaştırıcı etkisini azaltmak amacıyla ülkemizde de birçok kısıtlayıcı önlem alındı.

Koronavirüs salgını; gündelik yaşantımızı, düşünce biçimlerimizi derinden etkilediği gibi Covid-19 salgınıyla birçok sektör durma noktasına geldi. Kültür sanat sektörü bunların başında geliyor. Salgın nedeniyle pek çok uluslararası festival ileri bir tarihe ertelendi, tiyatrolar perdelerini kapadı, müzisyenler dinleyicileriyle buluşamadı, galeriler tek tek faaliyetlerine son verdi.

Pandemiyle Birlikte Sanat

‘’Sanatın iyileştirici gücüne inanan’’ birçok kültür ve sanat kurumu sanatseverlerin de desteğiyle, çevrim içi platformlarla ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlarla izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Yücel Kültür Vakfı Pandemi Sürecini Nasıl Geçiriyor?

Yücel Kültür Vakfı olarak 16 Mart itibariyle uzaktan çalışma modeline geçtik.

Nisan ayı itibarıyla mesleğinde duayen isimlerle; yogadan bilişime, gönüllülük çalışmalarından pandeminin insan psikolojisi üzerindeki etkisine, AGH eğitimlerinden işaret dili eğitimlerine birbirinden farklı konularla çevrim içi söyleşiler gerçekleştirdik.

Bununla birlikte gençlerin İngilizce pratik yapmaları, yabancı dilde iletişim kurmaları ve mevcut seviyelerini korumalarını sağlamak amacıyla Haziran ayı itibariyle farkı seviyelerde İngilizce Konuşma Kulübü’müzü kurduk.

Sen de yaptıklarımız hakkında bilgi sahibi olmak istersen ;

Facebook, Instagram, Twitter sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir ve aylık olarak gönderdiğimiz e-bültenimize üye olmak için mail atabilirsiniz.