- "Eylül 2014’te bünyesinde kurduğu Boğaziçi Gençlik Korosu ile birlikte toplam kadrosu yaklaşık 80 kişiye varan Dünya Şampiyonu Boğaziçi Caz Korosu, şef Masis Aram Gözbek yönetiminde yurt içinde pek çok sıradışı projenin yanı sıra, tüm dünyada çeşitli uluslararası etkinliklerde gerçekleştirdiği performanslar, katıldığı prestijli festival ve yarışmalarla, hedefleri doğrultusunda emin adımlarla yürümektedir.

Koro, Sultanahmet'te kendisine kapılarını sonuna kadar açan ve 2012 yılından beri ev sahipliği yapan Yücel Kültür Vakfı’na ait Abud Efendi Konağı’nda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Kurduğu hayalin peşinden tamamen kendi çabalarıyla koşan koroya bir yuva olan bu konak, koronun yeni projelerine de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Boğaziçi Caz Korosu ailesi olarak, Yücel Kültür Vakfı’na içten teşekkürlerimizi sunar ve önümüzdeki günlerde de özel projelerle aynı yolda devam edebilmeyi tüm kalbimizle dileriz."

- 2013 yılının sonunda kurduğumuz ortaklıkla beraber Vakfımızın genç bursiyerleri; hem en iyi Fransızca eğitimin alıp hem de Fransız kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyorlar. Bunun yanısıra Fransız Kültür Merkezi'nin etkinliklerine katılarak çok da eğlenceli vakit geçiriyorlar.

- 2013 yılı başından beri Vakfımızın gönüllüleri, bursiyerleri ve katılımcıları ile Enka Kültür'ün festival ve etkinliklerine öncelikli olarak katılarak kültür ve sanatı gençlerle buluşturuyoruz.

- 2020 yılıda, gençlerin yabancı dil eğitimine birlikte destek olmaya karar vererek ''Yücel Kültür Vakfı Yabancı Dil Bursları'' kapsamında Active Languages School'la iş birliğine başladık. bursverenler.org'a da taşıdığımız iş birliğimizle daha fazla gencimize yabancı dil öğrenme hayallerini gerçekleştirme şansı verdik. Öğrenciler de biz de birlikte çalışmaktan dolayı mutluyuz.

- Mimari veya çevresel nedenler yüzünden kamusal alana erişemeyen engellilerin 2011 yılından beri bisikletle tanışmalarına aracı olan Engelsiz Pedal Derneği, YKV’nin bisiklet projelerinde çözüm ortağıdır. Makam Şoförü, Yol Arkadaşlığı, Paralimpik Bisiklet, Engelsiz çorba gibi projelerle adından söz ettiren Dernek, YKV Bisiklet inisiyatifine eğitmen desteği vermektedir.

- Kumbaracı 50 Tiyatrosu ve YKV işbirliği ile alternatif tiyatro YKV kitlesiyle buluşuyor. YKV üyeleri bu işbirliği ile sadece oyun izlemek yerine işin mutfağında da olabilecek, oyun üzerine yapılan söyleşilere, provalara katılabilecek. Kumbaracı50, Altıdan Sonra Tiyatro akımıyla gençlerin ve çalışanların tiyatroyu deneyimleyebilmesi için harika olanaklar sunmaktadır.