"Merhaba, ben Çisem ÖZKURT. 26 Mart 1993 yılında Brüksel’de dünyaya geldim. Müziğe olan yeteneğim ben küçükken halk oyunları öğretmenim tarafından fark edildi. 11 yaşında annemin yönlendirmesi üzerine Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ nın 2 aşamalı yetenek sınavına girdim ve keman bölümünü kazandım.

Başlangıçta her şey çok zordu. Birdenbire kendimi çok farklı bir dünyada buldum. Sınıf arkadaşlarımın bir çoğu müzisyen ailelerden geliyordu ya da yıllarca farklı konservatuvarlarda eğitim almışlardı. Ben ise nota okumayı bile bilmiyordum ve ailemde bilmediğim konuları danışabileceğim tek bir müzisyen bile yoktu. Aradaki fark uçurum gibiydi. Konservatuvar ve müzik hayatıma tamamen sıfırdan başladım.

Bana oldukça ağır gelen derslerimde başarılı olabilmek için gerçekten çok ama severek çalıştım. Liseyi bölum birincisi, okul ikincisi olarak bitirdim.

Üniversitede Erasmus bursu ile 1 yıllık eğitim için gittiğim Wroclaw Karol Lipinski Academy of Music’ teki eğitimimin sonlarına doğru, okul dekanının özel daveti üzerine, orada devamlı öğrenci olmak için girdiğim Lehçe dil sınavı dahil bütün sınavları geçtim. Ancak burs bulamadığım için Ankara’ya geri döndüm.

Eğitimim boyunca pek çok uluslararası ustalık sınıfında yer alıp dünyaca ünlü keman virtüözleriyle çalışma fırsatı buldum ve onların olumlu eleştirilerini aldım. Öyle ki yine bir ustalık sınıfı sonrası Stockholm Royal Opera’nın baskemancısı Semmy Stahlhammer tarafından, aynı zamanda eğitmenlik yaptığı Stockholm Royal Music College’a öğrencisi olmak üzere davet edildim. Ancak yine burs bulamadığım için gidemedim.

Müzik hayatım boyunca Rusya, Almanya, Hollanda, İtalya, Polonya ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde sayısız solo, oda müziği ve orkestra konserleri verip büyük festivaller ve inanılmaz konser salonlarında çalma fırsatı kazandım.

Haziran 2015’te, 11 yıl önce açık farkla geride başladığım Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan bölüm birincisi ve okul ikincisi olarak mezun oldum. Bu süreç boyunca düzenli çalışmayla aşılamayacak hiçbir engel olmadığını gördüm. Siz de yapabilirsiniz!

Yüksek Lisans için Rotterdam’daki Codarts University Of The Arts’ i kazandım. Yücel Kültür Vakfı’nın bursu sayesinde üçüncü kez karşıma çıkan bu fırsatı değerlendirebildim ve şu an Rotterdam’da yüksek lisans eğitimimi yapıyorum.

Yücel Kültür Vakfı gibi sanata ve sanatçıya bu kadar değer veren bir kurumun desteğini hissetmek çok güzel bir duygu. Ben de onlar adına konserler verip onları desteklemeye sonuna kadar hazırım. Maddi ve manevi her zaman yanımda oldukları için onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Çisem Özkurt