Anadolu Dilleri Korolarla Buluşuyor!

Yücel Kültür Vakfı, MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesi ve proje eş finansörü Hollanda Başkonsolosluğu desteğiyle planladığımız “Kültürlerin Sesi” oluşumu kapsamında 7 ilde proje koroları kuruyoruz!

Ülkemizde yaşayan azınlıkları temsilen, belirlediğimiz 7 farklı şehirde korolar kurulmasını amaçlıyoruz. İlk aşamada bu şehirleri; Mardin, Hatay, Tunceli, Gökçeada-Çanakkale, İstanbul, Artvin ve Rize olarak belirledik. Bu konuda eğitim alıp bir koro kurmaya gönüllü, başvurular sonunda belirlenecek şeflerle MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesi Genel Sanat Yönetmeni ve Şefi Masis Aram Gözbek tarafından İstanbul’da 5 günlük bir koro şefliği atölyesi düzenlenecek. Akabinde bu şeflerin bölgelerindeki 16-29 yaş arası 40’ar genç ve yetişkinden oluşacak korolar kurarak birlikte belirlenecek yerel eserlerle bir repertuvar üzerinde çalışılması sağlanacak.

​5 aylık bir çalışma sürecinin ardından her şehirde kurulacak koronun MAGMA Oda Korosu ile birlikte, belirlenmiş bölgelerin kültürel zenginliklerini yansıtan bir mekanda konser vermesi planlanmaktadır. Haziran 2020 tarihinde ise hedef illerdeki tüm korolarımızı İstanbul’da gerçekleştireceğimiz bir etkinlikte ağırlamak ve 7 koroyla birlikte festival havasında konserler düzenlemek, belirlenecek ortak eserleri seslendirerek farklı kültürlerin birbirleriyle etkileşimine bir fırsat vermek istiyoruz.

Kültürlerin Sesi projemizden 4 ana başlıkta sonuç bekliyoruz. Öncelikle 7 farklı dilden 7 eserin 200 kişilik bir koro (7 ilden korolar ve MAGMA Oda Korosu) ile seslendirilecek olması bu anlamda bir ilk olacağı için kayıtların profesyonel şekilde alınması ve paylaşılması bizi en çok heyecanlandıran adımların başında geliyor. Projemiz sonrası koroların devamlılığını ve benzer topluluklara örnek teşkil etmesini ümit ediyoruz. Azınlıkların kendi müziklerini dile getirmelerine bir olanak sunmak adına sanatın etkisini global ölçüde yayarak diğer ülkelere de pozitif bir etkide bulunmak amaçlıyoruz.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız!