“Merhaba ben İbrahim YEŞİLAY. 1990 yılı, Aralık ayında Ankara'da dünyaya geldim. Lise eğitimimi, Teknik Lise Bilgisayar Yazılım bölümü ve lisans eğitimimi Gazi Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği alanında tamamladım. Şu an ise Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı Lisans 1. sınıf öğrencisiyim. Esasında müziğe karşı hiçbir zaman tutkum olmadı. Ben de her Türk genci gibi memur zihniyeti ile büyütüldüm. Fakat üç yıl önce bir arkadaşım sayesinde opera ile tanıştım. Her şey bu kadar kısa sürede oldu, yani bu kısa zaman diliminde opera; hayatımın, kalbimin, beynimin ve hayallerimin merkezine oturuverdi. Bilgisayar öğretmenliği alanında lisansımı tamamladığımda, henüz diplomamı almamışken konservatuvar yetenek sınavlarına kayıt yaptırmayı düşünüyordum. Sonra ilk solukta şan sınıfında, ikinci solukta İzmir Genç Solistler Yarışmasında ikincilik ödülünü alırken ve üçüncü solukta kendimi Almanya'da Şan Yarışmalarının en prestijlilerinden biri olan Belvedere Şan yarışmasının finalinde buldum. Sonuç olarak Almanya'da Deutsche Oper am Rhein ile sözleşme imzaladım.Şimdilik tek engel Alman Hükümeti'nin Türkiye vatandaşlarına uygulamış olduğu vize. Bu engel de ortadan kalktığında hayallerime bir adım daha yaklaşmış olacağım. Sözleşmeme göre provalarım 21 Ağustos'ta başlayacak yani çok kısa bir süre kaldı. Bana bu yolda maddi ve manevi en büyük desteği kuşkusuz Yücel Kültür Vakfı verdi. Kendilerine benim gibi hayalleri olan gençleri destekledikleri için teşekkür ediyor, ileride bir gün mutlaka Yücel Kültür Vakfı adına hayalleri olan en az bir genci destekleyeceğime söz veriyorum .”

İbrahim Yeşilay