Ben, Ali Ata Tuz. 1995 yılında İstanbul'da doğdum ve 2014 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi'nden mezun oldum. Tıp fakültesi 1. sınıfı bitirdim ve yaz döneminde 2,5 ay süresince de Yale Üniversitesi'nde genetik ve nörobilim laboratuvar çalışmalarına katılıyorum. Aynı zamanda Yücel Kültür Vakfı internet sitesi İngilizce çevirilerini gönüllü olarak yapıyorum.

Bu yazıyı yazarken uzun süredir hedeflediğim bir yerde ve kariyerime farklı kapılar açabilecek şeyler öğrenerek günlerimi geçiriyorum. Henüz ilk senemi bitirmişken ve çoğu insandan daha erken değil mi şeklinde tepkiler alırken beni dinleyen ve yenilikçi bir bilim insanı olma amacıyla çıktığım bu yolda ilk adım olan bu yaz çalışmalarına katılmamda bana büyük destek sağlayan Yücel Kültür Vakfı'na en içten teşekkürlerimi sunuyorum.