"Amerikan Psikoloji Birliği (American Psychological Association), APA, adli psikolojiyi şöyle tanımlar; hukuk ve psikoloji bilimlerinin alt alanı olan adli psikoloji, psikolojinin bilimsel ve mesleki donanımının hukuk ve adalet sisteminde karşılaşılan sorunlara uygulanmasını amaçlayan bir alandır.

Dr. Öğretim Üyesi Ayhan Erbay tarafından 26 Ocak 14.00'da gerçekleşecek olan eğitimde Adli Psikoloji ve uygulamaları ele alınacaktır. Suç kavramından, suça sürüklenen çocukların yaşadıklarından, çocukluk çağı travmalarının suç ve şiddetle ilişkisinden bahsedilecektir.

Dr. Ayhan Erbay

Akademisyen, Yazar

Yaşamı

Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde lisans, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Eğitim Bilimleri yüksek lisans eğitimini tamamladı. Çocuk ve Ergenlerde Uyuşturucu Madde Kullanımının Nedenleri: Türkiye Özelinde Bütüncül Bir Bakış isimli çalışması ile İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nden doktora derecesi aldı. 2011 yılında pedagog unvanı ile Adalet Bakanlığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne atandı. Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında Eğitim Uzmanı, AB Genel Müdürlüğünde Proje İzleme ve Değerlendirme Uzmanı olarak Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatında görevlendirilmiştir. Adalet Bakanlığının çeşitli uluslararası projelerinde eğitmen ve uzman olarak çalışmıştır. 2020 yılında Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. 2021 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi'nde çalışmalarına devam etmektedir. Çocuklarda tekrar suça sürüklenme, cinayet sanığı olan çocuklar, cinsel istismar mağduru ve sanıkları, okulun suça sürüklenmedeki konumu, anne ve baba eğitim seviyelerinin suça sürüklenmedeki etkileri gibi konularda akademik araştırmaları ve yayınları mevcuttur. Adalet Sistemi Uzmanları Derneği'nin kurucu başkanlığını yapmış aynı zamanda European Society Of Criminology ve American Society of Criminology üyesidir."