Christian Löffler

Duyguları harekete geçirme konusundaki maharetiyle eşi benzeri görülmemiş ses manzaraları yaratan prodüktör ve DJ Christian Löffler, Almanya’nın gözde elektronik müzik sanatçıları arasında zirvede bulunuyor.

Christian Löffler, melankolik dünyasının kapılarını büyük kalabalıklara ilk kez çıkış albümü A Forest ile 2012’de açtı. Sample kullanımına odaklanan bu ambient-techno şaheseri, onun insana yalnızlığı sevdiren bulaşıcı tınılarını keşif yolculuğunun henüz yalnızca bir başlangıcıydı. Baltık Denizi kıyısındaki kulübesinde sükunet içinde yazıp kaydettiği 2016 tarihli Mare ise Alman prodüktörün yoğun duyguları dinginlikle araştıran minimal tınılarını muazzam katmanlarla zenginleştirdiği bir çalışma. Her biri Löffler tarafından kaydedilmiş alan kayıtları ve marimba ya da mandolin gibi klasik enstrümanlardan yoğun bir biçimde yararlanan albüm, artan vokal partisyonlarıyla da içinde kaybolunası duygu boğumları yaratıyor.

Yayınlarını 2008’de eski bir dostuyla birlikte kurduğu plak şirketi Ki Records üzerinden sürdüren Christian Löffler, hikaye anlatım yeteneklerini müziğinin yanı sıra başta fotoğraf olmak üzere görsel sanatlar alanındaki çalışmalarına da aktarıyor. Sanatçının Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında gerçekleştireceği performans hayal ve gerçeklik arasında süzülmeye imkan tanıyan bu müziği canlı kurgu içinde sahneye taşırken, izleyiciyi hem işitsel hem de görsel açıdan doyuma ulaştıracak.

“Üretimlerimi sürdürebilmek için doğayla iç içe olmam şart. Sessizliğe ve huzura ihtiyacım var. Bu nedenle müzik yapan çoğu arkadaşım gibi Berlin’de değil de Baltık Denizi kıyısındaki bu ufak kasabada yaşamayı seçtim.”

Christian Löffler, 2018

Kapı Açılış 22:00