Danimarka'da 1 Şubat 2019 - 30 Ağustos 2019 Tarihleri Arasında Uzun Dönem AGH Fırsatı!

Danimarka Kolding bölgesinde 1 Şubat 2019 – 30 Ağustos 2019 tarihleri arasında Avrupa Gönüllü Hizmeti projesinde uzun dönem Avrupa Gönüllü Hizmeti faaliyetinde bulunacak katılımcılar aranmaktadır!

Gönüllü tercihi;

• Yaratıcı bir akla sahip olmalı,
  • Bağımsız çalışabilmeli
  • İş etiği konusunda olgun bir anlayışa sahip olmalı
  • Büyük topluluklar için etkinlikler ve aktiviteler organize edebilmeli
  • Kültürel faaliyetlerde etkinlik planlaması hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalı
  • Iletişimde ingilizceye hakim olmalı

Faaliyet Tanımı;

• NICOLAI'da gönüllü olarak çalışmaya başladıktan sonra gönüllü, kültürel koordinatörlülerin yanısıra sanatsal yönü olan personelle ve her türden kültürel aktivitelerle ilgili olan personelle birlikte çalışacaktır.
  • Gönüllünün, NICOLAI’ın mevcut çerçevesi içinde, gönüllü beraber yaratma ve tasarım odaklı düşünme bakış açısıyla kendi projelerini geliştirme fırsatına sahip olacaktır.
  • 15-35 yaşları arasındaki genç bir demografik yapıya sahip, güzel bir avluda kültürel etkinlikler yapma görevini üstlenecek bir gönüllü almayı planlıyor.
  • Uluslararası bir öğrenci şehri olan Kolding ile NICOLAI, yurtdışından ve yerel halktan NICOLAI'daki etkinliklere ilgi çekmeyi amaçlamakta ve avlunun özellikle Kolding'deki gençlerin doğal buluşma noktası olmasını sağlamıştır.
  • Gönüllü, NICOLAI'daki kültürel etkinliklerin yanı sıra şehirdeki kültür ve öğrenci organizasyonlarından ekiple birlikte çalışabilecektir.
  • Kompleks girişinin bir parçası olarak, NICOLAI ayrıca gönüllüyü bölgedeki bazı kültürel organizatörlere tanıtacak ve kendi avlu projelerini organize etmesi için sağlam bir temel oluşturacaktır.NICOLAI, gönüllülerin kaldığı süre boyunca planlanan yaklaşık 3-5 etkinlik organize etmesini planlamaktadır. Aşağıdaki bilgiler gönüllüler bir etkinlik düzenlerken dikkate almaları özellikle beklenmektedir.
  1. Etkinlikler, 15-35 yaş arası demografik yapı ile ilgili olmalıdır.
  2. Etkinlikler açık hava organize edilirken, hava koşulları da göz ardı edilmemelidir.
  3. Etkinlikler, kültürel ve sanatsal içerikli olmalı ve beraber yaratma ve tasarım odaklı düşünmeye açık olmalıdır.

Gönüllü adayı, NICOLAI’deki  pozisyon için başvurusunda, zorunlu olmasa da, genel olarak avlu projeleri ile ilgili fikirlerini paylaşması artı değerdir. Projenin bir parçası olarak, Gönüllü için NICOLAI,  faaliyetler karmaşık gibi görünse de Kolding'e bir bütün olarak bakıldığında, gönüllü kültürel etkinliklere  kapsamlı bir giriş yapacaktır.

Konaklama Tipi: Gönüllü, yerel bir Danimarkalı ev sahibi ailenin yanında kalacak ve ailenin bir parçası haline gelmesi; ailenin etkinliklerinde ve sorumluluklarında yer alması beklenmektedir.

Başvurmak için lütfen aşağıdaki linke tıklayarak başvuru formunu doldurunuzve CV’nizle birlikte evs-denmark@afs.org adresine gönderin:

Eğer ön elemeyi geçtiğiniz taktirde 1 Eylül 2018’den önce skype görüşmesi yapılması için başvuru sahibi ile iletişime geçilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 13 Temmuz 2018

Agh Süresi: 1 Şubat 2019 –  30 Ağustos 2019

Başvurun esnasında Yücel Kültür Vakfı gönderici kuruluşun olarak gösterilecektir.